Aktuality stravování

 

 K přípravě pokrmů jsme nově zařadili tyto suroviny :

- čirokovou a lupinovou mouku

- dýňový a rýžový olej

 

Čiroková mouka

- je bohatým zdrojem bílkovin a zůstávají v ní zachovány přirozené antioxidanty

- má neutrální chuť

- obsahuje vzácnou aminokyselinu lysin, která je zásadní pro správný růst a vývin mladého organismu

- srovnatelně vysoký podíl kvalitních bílkovin s quinoou či amarantem

 

Lupinová mouka

- je vyrobená z kvalitních , očištěných  lupinových bobů

- přirozený antioxidant

- neobsahuje lepek

- hodí se k pečení, zahuštění omáček a pod.

 

Dýňový olej

- panenský dýňový olej je získáván ze semínek dýně oranžové

-  je bohatým zdrojem minerálních látek a vitamínů ( zinek, vápník, železo,draslík,selen, vit. A,C,E a skupina vit.skupiny B)

- posiluje imunitní systém a dodává tělu energii

- vhodný pro studenou kuchyni

 

Rýžový olej

- získává se z rýžových klíčků a otrub

- má unikátní složení bohaté na vitamíny, minerály, mastné kyseliny, ale i antioxidanty

- je lehce stravitelný a vhodný do studené kuchyně, k pečení, smažení

 

 

 Nápoje nedoslazujeme, k ochucení pokrmů používáme alternativy v podobě kokosového cukru či sirupů

(rýžový,datlový,borůvkový,čekankový).